V GTL vítáme a plně podporujeme studenty dopravních škol

09.02.2017 V GTL vítáme a plně podporujeme studenty dopravních škol

Již řadu let spolupracujeme se Střední Průmyslovou a Vyšší Odbornou Školou Dopravní v Masné ulici v Praze

Podporu studentů vnímáme jako velmi důležitou, proto jim umožňujeme v naší firmě jednak absolvovat povinnou praxi a zároveň si vybrat téma, které odpovídá studovanému oboru, resp. zájmům studenta, a zpracovat toto dopravní nebo logistické téma analogicky na naši společnost.

V letošním školním roce byly v naší společnosti zpracovány dvě maturitní práce. Obě práce se týkaly mezinárodní přepravy kusových zásilek, přičemž jedna se oborem zabývala z obecného pohledu a druhá byla zaměřena přímo na naši konkrétní činnost. Oba studenti zde byli na praxi po dobu dvou týdnů již v 3. ročníku a následovaly dva týdny praxe ve 4. ročníku studia.

„Tato spolupráce s dopravní školou nám umožňuje průběžně sledovat úroveň výuky v našem oboru i studentů samotných, což považujeme za důležité. Dalším pozitivem je šance v případě zájmu zůstat se studenty v kontaktu a rozšířit si tak budoucí možnost výběru zaměstnanců. Důkazem takové perspektivy je například i přítomnost Martina Gruse v logistice, resp. Jana Vyšína v tureckém oddělení, kteří se k nám podobným způsobem dostali“, říká David Meduna, manažer kvality GTL.

A pro studenty je to podle našeho názoru hlavně jedinečná možnost, jak již v průběhu studia zjistit, zda by pro ně byla podobná práce zajímavá, zda by je bavila a rovněž si mohou porovnat praxi s teoretickými poznatky ze školy.