GTL podporuje neziskovou organizaci Rubikon centrum

30.09.2015 GTL podporuje neziskovou organizaci Rubikon centrum

Sdružení RUBIKON Centrum působí již 20 let v oblasti prevence kriminality a má za cíl sociální a pracovní integraci lidí s trestní minulostí do společnosti a snižování jejich recidivy. RUBIKON Centrum rovněž pomáhá osobám, které řeší závažné finanční problémy spojené s jejich zadlužeností. V současné době realizuje organizace např. projekty Alternativa
pro Romy, Dejme druhou šanci, Umím si poradit s financemi a jiné.

„RUBIKON Centrum má velmi široký záběr, zajímavé jsou podle mě především programy pro zvýšení zaměstnanosti, mezi které patří např. pracovní poradenství, reintegrační mentoring pro lidi s kriminální minulostí i vězeňské programy, resp. rekvalifikační kurzy, motivační program či dílny pro podporu pracovních návyků již při výkonu trestu“, říká Anastasia Michailidu, HR manažerka a interní kouč GTL.

Co se týče řešení finančních problémů a zadluženosti, zaměřuje se RUBIKON Centrum v současnosti nejen na dluhové poradenství, ale i na prevenci prostřednictvím četných kurzů finanční gramotnosti.