STAVÍME NOVÉ LOGISTICKÉ CENTRUM U D11

02.11.2017

Co stojí za stěhováním a jaký má firma záměr s novými prostory? Současný pronajatý areál v Říčanech už kapacitně ani kvalitativně potřebám firmy nestačí. Ať už je to nedostatečná plocha skladu pro cross-dock i dlouhodobé skladování, malý počet nakládacích ramp, chybějící parkovací místa pro osobní i nákladní automobily nebo nedostatečné zázemí pro pracovníky skladu či jedna malá zasedací místnost. Stěhování do většího je pro další růst, resp. rozvoj firmy nutné. Proto hledalo vedení společnosti optimální řešení této situace, nejprve se snažilo najít lokalitu v okolí Říčan a dálnice D1, ale bohužel tam nebyl žádný zajímavý a vhodný pozemek pro realizaci strategického investičního záměru firmy. Následoval výběr jiných zajímavých lokalit a jako nejvhodnější pro výstavbu vlastního areálu byl zvolen katastr obce Nehvizdy, který je na dohled od Prahy na prvním sjezdu z hradecké dálnice (exit 8 z D 11). Nové logistické centrum splní i náročnější požadavky na optimalizaci logistických procesů, vybavení skladu, komfort pro zaměstnance a další zázemí firmy.

Nový sklad bude mít plochu 7800 m2, bude vybaven 16 nakládacími rampami, u jedné s možností nakládky kamionu z boku přímo na rampě. V areálu je naplánováno minimálně 15 parkovacích míst pro kamiony a 45 míst pro osobní automobily.

V novém logistickém centru dojde k většímu zaměření firmy na skladovou logistiku, cross-docking, překládky v rámci intermodální dopravy a logistické služby s přidanou hodnotou. Cílem je lépe řídit skladové zásoby, expedovat více zakázek denně a prodlužovat možnosti objednávek ze strany zákazníka, resp. dělat co nejvíce kroků elektronickou formou. „Větší kapacita skladu nám umožní zaměřit se nejen na nové perspektivní obory e-commerce, ale rovněž proniknout do nových teritorií“, říká Atanasios Ilipulos, obchodní ředitel firmy.

„Do projektu vnášíme naše individuální potřeby a požadavky, například co se týče různých výšek stropů i orientace regálových sekcí skladu určených pro cross-dock a skladovou logistiku a věřím, že se nám povede do nových prostor přenést naše konkurenční výhody a nebýt klasickou uniformní halou, ale místem, které bude plnit přání zákazníků", dodává Alexandros Koranis.

24.11.2017